Golvläggning

Renovera upp en bostad inför försäljning

Det är normalt väldigt lönsamt att köpa ett renoveringsobjekt och renovera upp det inför försäljning. Särskilt nu när vi har haft en väldigt konkurrenskraftig bostadsmarknad med hög budgivning. Faktum är att det är så i stora delar av landet. Men det är mycket du ska tänka på när du ska renovera upp en bostad. Du måste till exempel se till att du har tillräckligt med kapital för att göra det som krävs. Nyligen så föreslog Finansinspektionen ett ökat kapitaltäckningskrav för banker som rörde utlåning till just Fastighetsbranschen.

Se till att skaffa tillräckligt med kapital

Oavsett om du bara ska göra en enklare golvläggning eller en totalrenovering är det viktigt att du har tillräckligt med kapital. Du måste noga räkna ut hur mycket det kommer kosta, annars finns det risk att du måste avbryta renoveringen mitt i processen. Om du har ett bostadsbolag eller fastighetsbolag kan du normalt ta ett företagslån via banken. Dock får du ha de nya bestämmelserna för kapitaltäckningskrav i åtanke när du ansöker om lån. Du måste även kunna presentera en tydlig affärsidé så banken ser att de kommer få tillbaka sina pengar. När du säljer din första fastighet brukar du få ett eget kapital att röra dig med.

Golven är en viktig del av bostaden

När du köper en fastighet ser du ofta vad som behöver göras direkt. Ibland kan det dock dyka upp fuktskador och annat när du börjar riva upp golv och väggar. Just golven är en väldigt viktig del av en fastighet. Beroende på fastighetens skick kan det räcka med slipa golven. Det gäller i alla fall om det är gamla trägolv. Många uppskattar när man håller fast i det gamla och bevarar det som redan finns i bostaden. Om golven är i sämre skick är det ofta mest lönsamt att lägga helt nytt golv.

Välj golv som passar

Man måste tänka ett steg längre när det gäller golv. Det går inte bara att gå efter utseendet. I hallen och köket får man till exempel räkna med att det kommer bli en del väta och spill. Om du inte väljer ett hållbart golv finns det stor risk för vattenskador och mögel. Som tur är finns det idag väldigt många alternativ oavsett vilket rum det handlar om. Golv finns också i väldigt många olika prisklasser och mönster.

Innan du bestämmer golven kan det vara bra att ha en idé om vilken känsla och inredningsstil huset ska ha. Då är det enklare att välja till golv och annan inredning. Ibland måste man testa sig fram innan man hittar rätt. Oftast blir det bäst när man litar på sin magkänsla och gör det man själv tycker känns rätt i bostaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *