Anlita hantverkare

Att tänka på när du anlitar hantverkare

Ska du anlita en hantverkare till din golvläggning eller renovering av bostad? Då finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Idag finns det gott om duktiga och prisvärda hantverkare och byggföretag som du kan använda dig av, men hur vet man att hantverkaren har rätt kunskap och verkligen gör ett bra jobb?

Det första steget i att hitta en bra hantverkare är att jämföra offerter. Be om offerter från flera företag som du är intresserad av och jämför sedan i lugn och ro. Som alltid är det viktigt att inte bara titta på priset, utan att också titta på innehållet och vad du faktiskt betalar för. Vissa offerter kan vara lite luriga, så lusläs avtalsvillkoren innan du väljer.

F-skatt och ROT-avdrag

Att hantverkaren är godkänd för F-skatt är A och O! Med F-skatt slipper du betala arbetsgivaravgiften i samband med att du anlitar och du kan dessutom nyttja ROT-avdraget. Om hantverkaren inte har F-skatt kan ROT-avdraget inte användas.

Försäkring och garanti

En pålitlig och duktig hantverkare ska kunna uppvisa trygga och bra försäkringar. De bör även ha en 100 % nöjd kund garanti som du kan använda dig av för. Hantverkaren ska kunna garantera att du blir nöjd med arbetet som utförs.

Certifikat och behörighet

Be alltid om att få se certifikat, utbildning och behörighet. Det kan kännas jobbigt att fråga om, men är grundläggande för att du ska kunna känna dig trygg med att hantverkaren vet vad denne gör. Här kan du även passa på att be om referenser till tidigare kunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *