Tips för golvläggning

Slipa golv – Vanliga misstag

Ett golv som är tillverkat i äkta trä är inte bara vackert att titta på, utan det är också mycket hållbart och kan med fördel slipas om flera gånger. Det gör att du slipper byta golv i takt med att det blir slitet och matt. Det är bara att ta fram slipmaskinen och putsa till!

Innan du drar igång slipmaskinen är det bra att förbereda sig själv såväl som golvet. Det gör du genom att ha koll på vanliga misstag som många hemmasnickare gör. Vi har listat några av de vanligaste felen som begås när man slipar golvet på egen hand. På Villalivet.se kan du läsa mer och hitta smarta tips för ett enklare arbete.

Du glömmer slå ner spikar – Spikar som sticker upp förstör sandpappret på ett kick. Se därför till att du slår ner alla huvuden innan du drar igång.

Du hyr maskinen innan du är redo – Kostnaden för att hyra maskin börjar ticka direkt, så hyr den inte förrän du är helt klart med förarbetet.

Du glömmer fälla upp valsen – Valsen ska fällas upp direkt om din slipmaskin stannar! Om du har valsen nere kommer den att fortsätta slipa golvet och det gör att du får ett ojämnt golv som går i vågor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *