Golvläggning

När ska du anlita hantverkare och vad kan du göra själv?

Om du har ett hus eller en sommarstuga finns det nästan alltid något att göra. Det händer alltid saker med en byggnad och det är sällan gratis att åtgärda problemen. Frågan är då när du bör anlita en hantverkare och när du kan spara pengar och göra jobbet själv?

Taket

Taket och husets grund är bland det viktigaste på en byggnad. Det spelar ingen roll hur mycket du har renoverat köket om taket läcker in. Eftersom det inte är billigt att åtgärda takproblem, så finns det många som drar sig för att sätta igång eller ta reda på sanningen om hur deras tak verkligen mår. Det är väldigt dumt och blir mycket dyrare i slutändan. En allmän regel är att du ska överlåta taket till hantverkare. Det är också klokt att återkommande låta ett plåtslageri eller en takfirma göra en okulärbesiktning av ditt hustak, så att du kan förebygga problem. Har du ett äldre hus med ett lite snyggare tak, är det också viktigt att du anlitar plåtslagare som har kompetens på just det området. Det är verkligen skillnad på tak och tak. Din plåtslagare i Stockholm är Kompetens Plåtslageri som är ett familjeföretag som har stor erfarenhet av alla slags takarbeten, inklusive äldre byggnader. Låt dem ta ett titt på ditt tak för att minimera risken att det regnar in eller att dina framtida problem blir riktigt dyra. Att förebygga och vårda är alltid det billigaste alternativet.

Renovera inomhus

Det som skiljer ditt tak mot ditt kök, barnens rum, vardagsrummet och hallen är att det ofta handlar om ”ytliga” jobb. Att byta ut skåpluckor, renovera, måla och tapetsera har ingen inverkan på själva huset, som tak och grund. Du kan göra mycket av renoveringen på egen hand och spara tusenlappar. Behöver du tilläggsisolera ditt hem eller byta ut fönster kan det dock vara klokt att konsultera en kunnig i byggaffären eller en fackman för att försäkra dig om att du gör på rätt sätt.

Bygga utomhus

Om du inte har byggt eller renoverat något tidigare kan du ändå våga dig på att bygga ett trädäck eller altan. Många väljer att anlita en byggfirma om de ska bygga lite större och finare altaner eller uterum. Men vanligtvis är det ett jobb som du kan utföra själv.

Fackmannamässigt och försäkringar

När du renoverar är det viktigt att det blir fackmannamässigt utfört för att försäkringen ska gälla. Det är särskilt viktigt i badrummet. Du ska inte heller göra något arbete själv där det krävs en elektriker. Dels kan det medföra brand, dels att försäkringen inte gäller. Om du upptäcker en skada eller konstig lukt i ditt hem bör du omgående tillkalla en fackman för att ta reda på vad som är felet. Annars kan det bli mycket dyrt i slutändan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *