Golvläggning

Gör om sovrummet

När det är dags för en liten förvandling av sovrummet kan det vara svårt att veta vad man ska prioritera. Ens budget och tid kan vara det som är mest begränsande. Här nedan får du tips på vad du kan göra för att göra om sovrummet på olika sätt, beroende på dina förutsättningar.

Sovrums-makeover på budget

Många har en budget att förhålla sig till när de ska renovera eller göra om ett rum. Om så är fallet för dig och din budget dessutom är väldigt liten, kan du följa nedanstående tips för att ändå få en rätt dramatisk förändring av sovrummet.

1. Köp nya sängkläder.

Med nya sängkläder får sängen ett nytt utseende. Sängkläderna blir urtvättade efter ett tag, så att fräscha upp rummet med nya sängkläder gör mycket.

2. Köp ett överdrag till sänggaveln.

Om du har en sänggavel med ett överdrag kan du köpa ett nytt överdrag till din sänggavel för att byta utseende på sängen. Matcha färgen på det nya överdraget med den nya stilen på sovrummet.

3. Köp nya mattor.

Att köpa nya mattor till rummet är också ett enkelt och prisvärt sätt att sätta en ny prägel på sovrummet.

4. Köp nya gardiner.

Med nya gardiner får fönsterna i sovrummet ett nytt utseende och genom att matcha färgen på gardinerna med sängkläderna och mattorna får rummet en helhet.

5. Köp lite nya växter.

Med nya växter i rummet blir det mer hemtrevligt. Släng gamla växter som dött och byt ut mot nya levande.

Totalrenovera sovrummet

Om du har mer tid och pengar att röra dig med, kan du satsa på att göra om sovrummets struktur i grunden. Med andra ord kan du renovera rummet och fräscha upp ytskikten, måla eller sätta upp ny tapet på väggarna och/eller utföra en renovering av golvet. Ibland kan det vara nödvändigt att byta golven då framförallt plastmattor har en tendens att gå sönder och göra att rummet ser slitet ut. Lägg ny plastmatta om du vill hålla nere kostnaderna eller parkett om du föredrar ett mer exklusivt material. När allt är klart kan du antingen sätta tillbaka de gamla möblerna eller köpa nya, beroende på dina preferenser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *