Golvläggning

Matcha ditt nya golv med en tavelvägg

Har du lagt ett nytt golv? Visst lyfter ett sådant hela rummet? När allt känns nytt och fräscht blir man ofta sugen på att förnya även inredningen. Kanske känns till exempel konsten på väggarna inte riktigt rätt. Då är det lätt fixat. Allt du behöver göra är att köpa några posters och sätta upp en fin tavelvägg.

Vad är en tavelvägg?

Ställer du dig frågande till vad en tavelvägg egentligen är? Då ska vi förklara det här. Ofta har man ju tavlor och posters lite utspridda på väggarna. När man skapar en tavelvägg samlar man istället all konst på en vägg så att den ger ett enhetligt intryck. Ofta brukar man då låta de posters man använder gå i en speciell färgskala eller ha ett gemensamt tema. På så sätt får man ett enhetligt men ändå intressant uttryck på väggen. Det kan vara trevligt att samla posters i lite olika storlekar för att göra väggen lite mer dynamisk. Hos Gallerix hittar du mängder med väggkonst i olika färger och motiv. Det är bara att botanisera i sortimentet för att hitta det du gillar.

Så skapar du en snygg tavelvägg

När du äntligen har hittat en eftertraktad golvläggare eller snickare och fått dina drömmars golv på plats vill du ju naturligtvis inte kompromissa med utseendet på tavelväggen. Då kan det vara bra att känna till några knep som gör väggen extra snygg. Ett bra tips är att inte sätta igång med att sätta upp tavlorna direkt. Lägg istället ut dem på golvet först och skapa den ordning du vill ha. Flytta runt olika tavlor och se hur motiven byter fokus. Man kan behöva experimentera ett tag innan man är riktigt nöjd. Se också till att noga mäta upp var tavlorna ska hänga. Hamnar en tavla snett kommer det troligen att störa dig så länge den hänger uppe på väggen. Här kan du läsa fler tips på hur du fixar en riktigt snygg tavelvägg. Det kan förresten vara snyggt att låta tavlornas ramar gå ton i ton med ditt nya golv. Då binder du ihop rummet på ett fint sätt. Hos Gallerix hittar du förutom posters även ramar i olika utseenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *