Golvläggning

Välj rätt typ av golv

Är det dags att lägga nytt golv i bostaden? Härligt! Med ett nytt golv kan du snabbt förändra både känsla och intryck av ett rum och få ett golv som känns mer tidsenligt. Ett vanligt misstag är att man bara väljer golv utifrån utseende och design, men eftersom olika golv kommer med olika egenskaper är det viktigt att lägga lite extra tanke bakom valet.

Vi har tittat närmare på de vanligaste golvtyperna, dess egenskaper och i vilka utrymmen som de passar bäst i. På så sätt blir det enklare för dig att välja och du får ett golv som du verkligen blir nöjd med.

Trä och parkett

Trägolv är mycket populära och högkvalitativa golv som står sig länge. Här kan du välja mellan olika träslag som ask, valnöt, ek eller björk. Fördelen med trägolv är att de håller väldigt länge och att de kan renoveras om och om igen. Golvet lämpar sig för de flesta utrymmen, men bör aldrig läggas i våtrum eller badrum.

Laminat

Laminatgolv är prisvärda, snygga och håller fint mot slitage. Golven besår av ett bottenskikt, en kärna i trä och yta tillverkad i plast, vilket innebär att det kommer i många olika utföranden. Du kan t.ex. hitta laminatgolv som efterliknar sten, marmor eller riktig trä, men kom ihåg att en yta av plast inte kan slipas som ett riktigt trägolv kan.

Klinker- och stengolv

Golv med klinker eller sten håller otroligt länge och klarar av mycket innan de blir matta och slitna. Golven passar bra i hallen, men också i badrummet eller i köket. Här kan det vara rekommenderat att även installera golvvärme, eftersom golven kan bli riktigt kalla under vintern. Undvik porösa material i köket, eftersom vissa stengolv har en tendens att absorbera fläckar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *