Anlita hantverkare

ROT-avdraget sänker dina kostnader

Att anlita en hantverkare för golvläggning eller snickeri kan bli en kostsam historia om du vill renovera i din bostad, men tack vare ROT-avdraget kan du minska kostnaderna med hela 30 %. ROT-avdraget tilldelas alla privatpersoner över 18 år i Sverige och kan användas när du vill anlita en hantverkare för renovering, tillbyggnad, ombyggnad eller t.ex. för golvläggning och måleri.

I takt med att allt fler väljer att renovera i sitt hem har ROT-avdraget blivit en självklarhet för många människor. Enkelt förklarat kan man säga att avdraget ger rätt till en 30 % reducering på den totala arbetskostnaden för arbetet, vilket innebär att du kan spara pengar på ditt projekt. Det är Skatteverket som delar ut avdraget och det enda du behöver göra är att uppfylla villkoren. Avdraget ligger på 50 000 kronor per år och per person och kan endast användas i en bostad som du äger.

Hur ansöker man om ROT-avdrag?

Du som kund behöver inte själv ansöka om ROT-avdraget, utan detta är något som hantverkaren ska hjälpa dig med i samband med bokning. Hantverkaren behöver dock vara godkänd för F-skatt för att avdraget ska kunna användas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *